fbpx

video | Pe numele procurorilor Adriana Bețițor și Andrei Băieșu ar există un dosar penal. Ce pretinse acuzații li se aduc?

Pe numele a doi dintre procurorii care au investigat materialele legate de frauda bancară, Adriana Bețișor și Adrian Băieșu, ar fi fost pornit un dosar penal pentru abuz de serviciu, escrocherie și participare în cadrul unui grup criminal organizat. Cel puțin așa susține avocatul Ion Crețu. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cunosc doar faptul că pe numele celor doi a fost inițiată cauză penală, dar nu știu la ce etapă se află aceasta”, a declarat Crețu în cadrul emisiunii „Politica” de la postul TV8.

ZUGO a contactat reprezentanții Procuraturii Generale pentru a obține o reacție în acest sens. Revenim cu detalii. Precizăm că, după ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor, Alexandr Stoianoglo a confirmat faptul inițierii urmăririi penale în privința mai multor procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție, însă acesta a evitat să dea nume.

 

Amintim că Adriana Bețișor a demisionat din funcția de șefă interimară a Procuraturii Anticorupție la 3 iulie 2019, după două luni de la numire. Acuzatoarea a devenit cunoscută opiniei publice după ce a instrumentat dosarul în care a fost cercetat și, ulterior, condamnat ex-premierul Vlad Filat.

Andrei Băieșu, procurorul care a reprezentat acuzarea de stat în instanța de judecată în dosarul lui Ilan Șor, a fost numit în funcţia de procuror în cadrul Procuraturii Ialoveni în septembrie 2011. Peste trei ani, în octombrie 2014, Băieşu ajunge la PA, fiind numit în funcţie printr-un ordin al procurorului general de atunci, Valeriu Zubco. Băeșu este procurorul care a reprezentat acuzarea și în dosarul lui Veaceslav Platon.

Anterior, Veaceslav Platon declara că deține informații pentru care atât Andrei Băieșu, cât și Adriana Bețișor, ar putea să fie judecați.

Articole asemănătoare

Back to top button