fbpx

video | Pavel Filip: Sper că într-o zi moldovenii își vor decide singuri soarta și nu alții din afară

În ultimul briefing de presă în calitate de premier, Pavel Filip a enumerat principalele proiecte ale Guvernului pe care le-a condus și a mulțumit colegilor pentru munca depusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Democratul a remarcat un moment din activitatea sa când, de la tribuna ONU, s-a solicitat retragerea trupelor din stânga Nistrului. Potrivit lui, inclusiv din această cauză, s-a și ajuns la implicarea Federației Ruse în crearea actualei majorități parlamentare.

De asemenea, Filip a mai menționat că nu-și mai dorește să existe presiuni pe funcționari publici, din cauza faptului că n-au vrut să ia partea unui sau altui politician și a venit cu un îndemn către noua guvernare.

„Să nu se lanseze în vendete și răzbunări împotriva celor care nu au vrut să ia partea vreuneia din tabere”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că Partidul Democrat din Molodova a anunțat că se retrage de la Guvernare, prin demisia Guvernului. Totodată, PDM a anunțat că rămân deschiși dialogului și este gata să găsească cu partidele cele mai bune soluții pentru a avea un guvern și parlament legitim. Democrații au venit și cu un mesaj către susținătorii PDM, cărora le-a mulțumit pentru sprijinul și solidaritatea demonstrată, pentru faptul că au dus Partidul Democrat la cel mai mare nivel politic din istoria sa.

Articole asemănătoare

Back to top button