fbpx

video | Patru chișinăuieni riscă până la 15 ani de pușcărie pentru business cu droguri. Își duceau activitatea pe întreg teritoriul țării

Un grup criminal specializat în transportarea, comercializarea și prepararea drogurilor de tip PVP a fost anihilat de oamenii legii și procurori în rezultatul unui complex de măsuri speciale de investigații. Pe acest caz sunt cercetați penal patru bărbați din Chișinău, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Indivizii aveau roluri bine determinate în cadrul grupării și erau implicați nemijlocit în transportarea și comercializarea drogurilor în cantități deosebit de mari în întreaga țară, iar ca modalitate de comercializare foloseau aplicații electronice.

La 6 februarie curent, polițiștii au efectuat mai multe percheziții la domiciliile figuranților și au depistat pachețele cu masă solidă similară drogurilor de tip PVP, cântare electronice, râșnițe pentru măcinarea drogurilor de tip marijuana, obiecte din sticlă destinate consumului de droguri prin inhalație, precum și mijloace financiare în sumă de circa 5000 de lei.

Pe piața neagră, o doză de drog sintetic de tip PVP este comercializată cu 300-400 de lei, iar un gram de PVP ar costa 800 – 1000 de lei.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, iar persoanele culpabile riscă închisoare de la șapte până 15 ani. Bănuiții nu sunt la prima abatere de la lege și au mai fost pedepsiți anterior pentru violență în familie și jaf.

La această etapă, oamenii legii continuă cercetarea tuturor circumstanțelor în vederea stabilirii provenienței drogurilor, precum și în scopul identificării tuturor membrilor grupului criminal.

Articole asemănătoare

Back to top button