fbpx

video | PAS, PPDA, Partidul Șor și Pro Moldova au așteptat azi să participe la ședința Parlamentului. Declarațiile făcute

Deși s-a cerut ca deputații să stea în autoizolare din cauza unor cazuri de coronavirus depistate, partidele de opoziție au venit azi la Parlament și au insistat să se organizeze ședința.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma DA, Partidul Șor și grupul Pro Moldova au plecat în sala plenului și au așteptat venirea celor de la Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor, însă fără rezultat. Drept urmare, din lipsa de cvorum, deputații au părăsit sala, dar nu fără a susține declarații de presă.

Partidul Șor, Violeta Ivanov: „Cu regret constatăm că situația epidemiologică din țară se agravează pe zi ce trece. Fracțiunea Șor este profund dezamăgită de Guvernul Chicu, care trebuie să iasă în fața oamenilor și să recunoască că nu s-a isprăvit. În pofida situației grave, majoritatea parlamentară sabotează activitatea legislativă, ascunzându-se prin autoizolare”.

PAS, Mihail Popșoi: „Cel puțin avem lumina și asta deja este un progres. Cu regret constat că nu avem cvorum și nu putem vota această lege atât de importantă pentru cetățeni, acele 30 și 40 milioane de euro care urmau să ajungă în Moldova. Nu toți cetățenii primesc banii în sacoșă, așa cum primește alt cetățean. Astăzi nu există niciun motiv ca deputații să nu se prezinte la muncă. Pentru că acele 14 zile au expirat. Cei din majoritatea parlamentară trebuie să vină să muncească pentru banii pe care îi primesc”.

PPDA, Alexandru Slusari: „De ce celelalte autorități au muncit, dar Parlamentul nu? Majoritatea deputaților urmează să răspundă la această întrebare a cetățenilor. Prin asemenea comportament este discreditată instituția. Și așa Legislativul nu are o reputație bună… Nu înaintăm moțiunea de cenzură pentru că sunt alte persoane care gândesc că ar trebui dată a doua șansă Guvernului Chicu. Nu sunt voturi, dar noi avem voie doar la o singură moțiune de cenzură. Dacă greșim, rămânem cu această guvernare până la prezidențiale”.

Pro Moldova, Andrian Candu: „Socialiștii și democrații refuză să vină și să muncească în plenul Parlamentului, refuză să discute și să dezbată subiectele importante în societate, refuză să-și asume responsabilitatea pentru tot ceea ce se întâmplă în Moldova și eventualele soluții care pot fi găsite. Noi condamnăm un astfel de comportament și condamnăm această lipsă de responsabilitate. Sper că ne vom revedea și săptămâna viitoare aici în plenul Parlamentului și nu doar de consolidare și solidaritate a opoziției, dar și nemijlocit prin vot și aprobarea proiectelor de legi”.

Menționăm că vicepreședinta PDM, Monica Babuc, a spus azi că democrații sunt gata să voteze legile care condiționează debursarea asistenței financiare, însă săptămâna viitoare.

Articole asemănătoare

Back to top button