fbpx

video | PAS atacă la CC repartizarea finanțelor pentru primării: Banii sunt dați după principiul loialității față de Dodon și Șor

Fracțiunea PAS a sesizat la Curtea Constituțională prevederile Legii bugetului pentru anul 2021 privind repartizarea mijloacelor financiare pentru autoritățile publice locale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit deputatului PAS Petru Frunze, suma de peste 303 milioane de lei a fost repartizată pe criterii politice și într-un mod nu tocmai echitabil.

Aceste prevederi, care au fost sesizate la CC, au fost aprobate în mod ilegal de către majoritatea parlamentară. Mai mult, aceste prevederi, adoptate la miez de noapte, sunt o batjocoră față de banii publici, o batjocoră față de impozitele achitate de cetățeni.

Suma de 303 milioane lei a fost repartizată după principiul care primar este mai loial lui Dodon sau lui Șor. Nu este corect ca unii deputați, prin înțelegeri obscure, să afecteze autonomia locală și să distribuie banii după bunul lor plac.

Cum poți să motivezi autoritățile locale să dezvolte comunitățile, să scrie proiecte, să lucreze luni întregi asupra unui proiect, se cheltuie bani pe studii de fezabilitate, rapoarte de audit, proiecte tehnice, în timp ce alte localități primesc bani doar pentru că primarii sunt loiali unor deputați sau unor partide politice?

De exemplu, raionul Ialoveni a primit câte trei lei per locuitor. Cei mai mulți bani i-a primit raionul Orhei, în timp ce primăria Peresecina nu a primit nici un bănuț”, a declarat Petru Frunze.

De asemenea, și deputata Veronica Roșca, a distribuit un grafic în care ar fi reprezentat cum s-au distribuit banii către primării și câți lei pe cap de locuitor revenea în anumite localități.

„Dodon și Șor au împărțit impozitele cetățenilor după bunul lor plac. Ca hoții, la miezul nopții. Au împărțit între ei peste 350 mln lei, doar pentru a avea ei de unde fura. Mai mult, au hotărât să se răzbune pe oamenii din localitățile ce nu i-au votat. Ialoveni, Străseni, Ungheni, Hâncesti, Bălți sunt cele mai afectate de această nedreptate.

Considerăm că banii trebuie repartizați în mod echitabil către primării, pornind de la necesităţile localităţilor şi mărimea contribuției locuitorilor prin achitarea impozitelor și taxelor, și nu bunul plac al hoților”, a mai adăugat Veronica Roșca.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button