fbpx

video | O tânără din Minsk povestește înlăcrimată că a ieșit pentru prima dată la protest de ziua sa de naștere: „Cum pot sărbători? Am doar durere în suflet”

O tânără din Minsk, care a ieșit să își manifeste solidaritate față de victimele protestelor, le-a povestit jurnaliștilor portalului tut.by cu lacrimi în ochi că împlinește astăzi 26 de ani. Aceasta a precizat că este pentru prima dată în viață când participă la asemenea manifestații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alina declară că nu poate rămâne indiferentă atunci când în jurul ei se petrec asemenea evenimente. Potrivit acesteia, „ceea ce are loc acum în Belarus este atrocitate”.

„Cum poți sta acasă când se întâmplă astfel de evenimente. Ar trebui să am astăzi sărbătoare. E ziua mea de naștere. Împlinesc 26. Dar cum pot sărbători? Am doar durere în suflet. Împotriva manifestanților pașnici au ieșit oameni echipați și îi bat cu bâta chiar și pe cei care trec pe alături. Așa nu trebuie să fie. Știu că aș putea fi bătută, reținută. Probabil voi primi o amendă. Dar dacă nu ieșeam, asta nu mă salva”, spune Alina.

Precizăm că belarușii au ieșit în stradă să își manifeste nemulțumirea după ce Aleksandr Lukașenko ar fi acumulat peste 80% dintre voturi la alegerile prezidențiale de duminică. Manifestațiile au degenerat în violențe după ce în localități au fost mobilizate forțele de ordine și vehiculele militare, mii de oameni fiind reținuți sau răniți.

Video: tut.by

CITEȘTE ȘI:

foto, video | Țin piept violențelor! Sute de femei s-au luat de mâini pe o stradă din Minsk, fiind solidare cu victimele protestelor. Cum reacționează trecătorii?

foto, video | Încă un protestatar de la Minsk a decedat, iar Svetlana Tihanovskaia a fost de negăsit

video | Svetlana Tihanovskaya vorbește cu lacrimi în ochi despre evenimentele din Belarus și plecarea sa: „Nici o viață nu costă ceea ce se întâmplă acum”

Articole asemănătoare

Back to top button