fbpx

video | O parcare supraetajată din New York s-a prăbușit. Sunt morți și răniți

O persoană a murit și alte cinci au fost rănite după ce parcarea supraetajată din districtul financiar din cartierul Manhattan al New York-ului s-a prăbușit marți după-amiază.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Al doilea nivel al clădirii de patru etaje a fost cel care a cedat primul. Apoi structura s-a prăbușit ajungând până la nivelul pivniței, a explicat Kazimir Vilenchik, comisarul interimar al Departamentului de Construcții din New York. Imagini apărute în mediul online arată un morman de mașini și moloz. Oficialii au precizat că este vorba despre o prăbușire structurală.

Șeful Departamentului de Pompieri din New York (FDNY), John Esposito, a declarat că operațiunea de salvare a fost „extrem de periculoasă” pentru pompieri din cauza structurii „foarte instabile” a construcției. „Am avut pompieri în interiorul clădirii care efectuau căutări. Clădirea continua să se prăbușească. În acest moment, credem că avem muncitorii care erau în pericol, toți au fost găsiți, toți au ieșit din clădire”, a spus Esposito, adăugând că un muncitor rănit a fost prins la un etaj superior și nu a putut să coboare singur, fiind recuperat în siguranță de pompieri, scrie libertatea.ro.

Primarul orașului New York, Eric Adams, a declarat că noile tehnologii au jucat un rol vital în intervenția de urgență, echipele de salvare folosind un câine robotizat și drone pentru a căuta persoanele prinse în interiorul clădirii.

Zach Powers, un student la Pace University, a declarat pentru CNN că se afla în cămin când a auzit o explozie urmată de un zgomot puternic. „A durat 10 secunde, ceea ce a fost suprarealist. Apoi am văzut fum pe fereastră, așa că m-am dus la geam și am văzut mașini căzând într-o gaură care se afla în mijlocul garajului”, a povestit tănărul, precizând că totul arăta ca și cum o podea s-a prăbușit. Patru dintre răniți au fost duși la spital în stare stabilă, a declarat John Esposito, iar un al cincilea nu a dorit să primească îngrijiri medicale.

Personalul Departamentului de Construcții au făcut verificări în clădirile învecinate pentru a vedea dacă există pagube, au mai spus oficialii.

Articole asemănătoare

Back to top button