fbpx

video | O mămică cu cărucior, surprinsă în timp ce încearcă să coboare scările de la Valea Morilor. Internauții, nemulțumiți de lipsa căilor de acces speciale

Deși abia pe jumătate reparate, scările de la intrarea în parcul Valea Morilor deja dau bătăi de cap unor chișinăuieni, mai ales mămicilor cu cărucioare pentru care încă nu s-au creat căi de acces. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ieri, o familie din capitală a mers la Valea Morilor, dar plimbarea le-a fost îngreunată de zecile de scări care duc până în parc și de lipsa măcar a unei treceri pentru cărucioare. Se pare că, aceasta nu ar fi problema doar autorilor materialului, ci cu această dificultate se confruntă și alte mămici, care ajunse în fața scării de granit, fac cale întoarsă.

De asemenea, autorul secvenței video a venit și cu câteva soluții alternative pe care le-a propus autorităților. Bărbatul s-a adresat și primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, spunându-i că lucrările lasă de dorit din mai multe puncte de vedere și i-a propus să revadă proiectul până când nu au fost finisate lucrările.

De menționat că intrarea în parcul Valea Morilor este posibilă prin alte două locații unde există pante de acces pentru mămicile cu cărucioare sau persoanele în scaun cu rotile.

Amintim că, actualmente, reconstrucția scării din granit din Parcul Valea Morilor din Chișinău este finalizată în proporție de aproape 90%, iar termenul de finalizare este luna iulie. Proiectul are la bază un grant în valoare de circa 920.000 de euro din partea Consiliului local al Sectorului 1 din Bucureşti, România. Totodată, Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane de lei, suplimentar la proiectul de reconstrucție, pentru o serie de lucrări aferente scării.

Articole asemănătoare

Back to top button