fbpx

video | O familie din Chișinău afirmă că directoarea grădiniței ar fi cerut 600 de lei pentru ca băiatul să participe la matineu

Într-o postare făcută pe rețele de socializare, primarul interimar al capitalei, Rusan Codreanu, a anunțat despre un caz de corupție care ar fi avut loc recent într-o grădiniță din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a precizat că în unul dintre zecile de mesaje primite săptămâna trecută, o mamă se plânge de faptul că băiatul ei nu ar fi fost primit la matineu, fiindcă nu a achitat 600 lei.

Femeia a afirmat că cei din cadrul instituției nu au ținut cont de starea financiară rea pe care o are familia, că are trei copii de educat, iar că soțul și băiatul sunt cu nevoi speciale, menționând că directoarea instituției i-a răspuns că „dacă nu plătești 600 de lei – copilul stă acasă!”.

„Acesta este doar unul din exemplele care m-au motivat de la început să lupt împotriva corupției din educație. Suma plăților informale este aproape cât bugetul anual alocat de Primărie. Am identificat împreună cu directorul CNA o serie de soluții pe care le vom propune, unele mai dure, dar doar așa putem pune capăt ilegalităților și discriminării din școli și grădinițe”, a declarat Ruslan Codreanu.

ZUGO îți aduce la cunoștință faptul că, dacă ai fost martor sau victima unui caz de corupție ce s-a produs în grădiniță sau alte instituții, poți face o sesizare pe platforma site-ului anticorupție.md, Harta Corupției.

Totodată, potrivit legislației Republicii Moldova, orice fonduri suplimentare pe lângă școli și grădinițe pot fi create doar în condițiile în care sunt administrate de către părinți și într-un mod transparent, iar orice părinte are dreptul să solicite de la administrația școlii sau a grădiniței toată informația privind sumele primite din bugetul public și alte surse extrabugetare, modul în care s-au cheltuit, etc.

Articole asemănătoare

Back to top button