fbpx

video | „Nu vreau să fie speculații”: Maia Sandu așteaptă o decizie finală pentru a comenta situația creată în urma alegerilor din Găgăuzia

Șefa statului a declarat că momentan se abține de la a comenta situația creată în urma alegerilor din UTA Găgăuzia. Aceasta a subliniat că preferă să aștepte o decizie finală înainte de a emite un punct de vedere, pentru a evita speculațiile și pentru a se asigura că informațiile furnizate sunt veridice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o declarație recentă, președinta a afirmat: „Prefer să nu comentez ce se întâmplă acolo, până la o decizie finală, pentru că nu vreau să fie speculații pe lucrurile care o să le spun. Sigur, noi cu toții ne dorim alegeri libere și corecte și ne dorim ca votul cetățenilor să fie un vot autentic.”

De asemenea, în cadrul emisiunii de la postul de televiziune Moldova 1, președinta a declarat că Republica Moldova va fi gata în acest an pentru a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Potrivit șefei statului, au fost făcute progrese privind toate condițiile înaintate anterior de Comisia Europeană.

„Vom fi gata, cu toate condițiile îndeplinite, în acest an. Deja o să vedem când se va pune pe agendă discuția la Consiliul Uniunii Europene, discuțiile pentru inițierea negocierilor pentru Republica Moldova și Ucraina. Noi vom fi gata până la mijlocul acestui an cu condițiile care au fost formulate anul trecut de Comisia Europeană.”, a subliniat Maia Sandu.

Președinta a ținut să sublinieze că proiectul de integrare europeană este un proiect de pace și de dezvoltare a R. Moldova. Maia Sandu a declarat că duminică, 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale sunt așteptați toți cetățenii care „iubesc acest pământ” și cred în viitorul european al R. Moldova.

Luni, 22 mai, Curtea de Apel Comrat urmează să se pronunțe asupra legalității scrutinului în condițiile în care organele de drept desfășoară acțiuni de urmărire penală în dosarul coruperii alegătorilor, iar Comisia Electorală Centrală a constatat că toți cei opt candidați au folosit bani nedeclarați în campania electorală și alegeri.

Articole asemănătoare

Back to top button