fbpx

video | „Nu-ți mai arde de nimic în orașul ăsta când mergi ca în tanc”. Muncitorii de la „Exdrupo”, luați la rost din cauza drumurilor proaste

Muncitorii de la Î.M. „Exdrupo” au fost din nou certați de primarul interimar, Ruslan Codreanu, din cauza lucrărilor de reparație a drumurilor și curților de blocuri care se tot tărăgănează.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Edilul interimar al capitalei a menționat, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei, că gropile din oraș nu mai dispar, chiar dacă a trecut ceva timp de la primele sale indicații privind acoperirea cu asfalt a arterelor aflate într-o situație deplorabilă. Codreanu a făcut referire și la modalitatea de lucru a muncitorilor, care se eschivează de la responsabilități spunând că vremea nu este favorabilă.

„Cum se fac lucrări de reparație a drumurilor în țările cu temperaturi și joase, unde plouă mai tot timpul? Ei tot așteaptă zile cu soare? Sau ei lucrează? 

Voi sunteți specialiști, aveți ingineri calificați care lucrează de ani de zile acolo și voi știți și normele, și tehnologiile, dar eu am impresia că dacă voi ați aștepta numai temperaturi favorabile, atunci noi iarăși o să intrăm în toamnă și iar vin ploile. După asta voi veți zice că nu putem aplica marcajul pentru că mai întâi trebuie reparație și plombare și ne trezim fix cu aceeași situație ca în 2018. 

Vă rog să contractați agenții economici și să începeți lucrările în primul rând în curțile de bloc. 90% din curțile de bloc arată ca după bombardament. Primul lucru pe care îl face omul când iese din casă – dă în groapă. Nu mai ai chef de nimic în orașul ăsta când mergi ca în tanc”, a spus Ruslan Codreanu.

Drept răspuns, Marcel Zastânceanu, directorul Î.M. „Exdrupo”, a declarat că muncitorii nu pot interveni atunci când vremea este nevaforabilă pentru că există riscul de creare a accidentelor.

„Noi săptămâna trecută am lucrat cu asfalt pe câteva străzi care erau cu pietriș. Noaptea erau termperaturi sub 0 grade și ziua am așternut asfalt. În zilele cu ploaie noi putem să începem frezatul, dar riscăm să avem situații de avariere. Gropile cu apă nu se văd…”, a menționat Zastânceanu.

Menționăm că, în acest an, pentru reparația străzilor au fost alocați 20 de milioane de lei. Pentru același lucru, în Iași s-au alocat 2,5 miliarde de euro, în Timișoara – 17 milioane de euro, iar în Oradea – 1,5 miliarde de euro. Bugetul total al municipiului Chișinău constituie aproximativ 200 de milioane de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button