fbpx

video | Noapte albă pentru drumari. Aceștia au împrăștiat aproape 300 de tone de material antiderapant în toată țara

În condițiile Codului galben de ninsori, valabil până la miezul nopții, drumarii au lucrat în regim special pe toate traseele naționale. De la ora 03:30, muncitorii au împrăștiat antiderapant cu 30 de unități specializate, inclusiv cu 7 greidere în suburbii. Pe parcursul nopții au fost utilizate 280 tone de antiderapant, în timp ce ieri au fost împrăștiate circa 600 tone de nisip cu sare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a intervenit noaptea de la ora 01:00, cu 36 de utilaje, fiind împrăștiate 5 tone de antiderapant pe trotuare, în intercartiere și în curți. De asemenea, de la ora 05:00, circa 350 de muncitori lucrează la curăţarea staţiilor de aşteptare a transportului public. Pe parcursul zilei de astăzi, 400 de muncitori vor participa la deszăpezirea trotuarelor.

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că până la această oră, în procesul tehnologic au fost antrenate 214 utilaje speciale, 1633,3 tone de material antiderapant și 294 muncitori rutieri.

Totodată, Primăria Chișinău informează că la linie au fost emise 307 troleibuze şi 91 de autobuze. Administrația RTEC Chișinău a decis retragerea de la linie a 8 troleibuze cu remorcă și înlocuirea acestora cu unități obișnuite, aflate în rezerva întreprinderii. Străzi închise nu sunt, iar transportul public circulă pe toate rutele municipale.

Autoritățile municipale îndeamnă în continuare cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale, automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.  

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, puteți accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. 

Articole asemănătoare

Back to top button