fbpx

video | Nicu Popescu s-a întâlnit astăzi cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov: Peste 20.000 de tone de armament din Transnistria ar putea fi distruse

Peste 20.000 de tone de armament din Transnistria ar putea fi distruse anul viitor. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă comune a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene din Moldova, Nicu Popescu și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lavrov a anunțat că salută reluare tratativelor în format 5+2 și că problema munițiilor ar putea fi rezolvată anul viitor. Potrivit lui, propunerea distrugerii armamentelor cu termen expirat îi aparține ministrului rus al Apărării și a fost discutată cu Igor Dodon și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Potrivit lui Lavrov, Federația Rusă este gata să comunice la subiect cu administrația de la Chișinău. În același timp, Nicu Popescu a menționat că munițiile de la Cobasna reprezintă pericol pentru cetățeni și că Moldova și-ar dori ca procesul să deruleze cât mai repede.

Articole asemănătoare

Back to top button