fbpx

video | Ne duce faima în lume. Filmul „Plus Minus Unu”, regizat de Ion Borș, a fost premiat la un festival de cinematografie din Spania

Filmul „Plus Minus Unu”, regizat de moldoveanul Ion Borș a obținut premiul „Cel mai bun scurtmetraj internațional de debut” la Festivalul Internațional de Cinematografie „Huesca”, Spania.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În selecția oficială a celei de a 47-a ediții a Festivaluiui Huesca s-au regăsit 76 de scurtemtraje din 24 de țări diferite. Moldova și producția Plus Minus Unu au fost reprezentate în Spania de către Felix Podborski, actorul care a interpretat rolul lui Mihai Pascaru, eroul principal al filmului.

Echipa din spatele filmului Plus Minus Unu spune că foarte curând producția va fi proiectată la Tiraspol, Bruxelles, dar și la Chișinău.

Filmul „Plus Minus Unu” descrie istoria unui medic rezident care depistează că unui pacient i s-a pus un diagnostic greşit, iar acum nu mai poate fi salvat. Chiar dacă este ameninţat de administraţia spitalului, chiar dacă riscă să fie exclus de la studii, să rămână fără serviciu şi fără locuinţa socială, rezidentul deconspiră greşeala comisă de colegii săi influenţi, alegând să lupte de unul singur împotriva unui sistem corupt şi defectuos.

Festivalul internațional de la Huesca este un eveniment cinematografic cu o tradiţie de aproape 40 de ani. Concursul are patru secțiuni principale și, inițial, selecţia s-a concentrat pe producții din America Latină şi Europa, însă de câțiva ani, include şi filme de pe alte continente.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button