fbpx

video | Năstase promite să lupte împotriva corupției, contrabandei și banditismului: „Voi reforma din temelii sistemul de securitate”

Siguranța cetățeanului și securitatea națională este unul dintre aspectele pe care se bazează programul electoral al candidatului la alegeri prezidențiale Andrei Năstase. Liderul Platformei DA a relatat, într-un video, că va lupta împotriva corupției, contrabandei și banditismului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În toate întâlnirile organizate de echipele Platformei Demnitate și Adevar, în ultimele 14 zile, cu oamenii drepți, cinstiți și curajoși ai Moldovei, (și nu sunt deloc puține, peste 200), ne-a fost în mod repetat semnalată problema siguranței cetățeanului și tema securității naționale. (…) Vreau să comunic fiecărui cetățean al Republicii Moldova că, personal, în calitate de viitor președinte, voi avea toleranță zero față de lumea interlopă, față de bandiți, față de cei care șantajează astăzi mediul de afaceri”, a menționat Năstase.

Așadar, candidatul la alegerile de pe 1 noiembrie a enumerat câteva acțiuni pe care ar urma să le facă în calitate de președinte al țării.

„Nu voi mai accepta nici un fel de artificiu juridic, atât din partea procurorilor cât și din partea judecătorilor, care să permită curățarea trecutului infracțional al unuia sau altuia… Cine se va împotrivi noilor coordonate profesionale impuse de președinte va pleca rapid din sistem.

Imediat dupa ce voi fi ales președinte, voi încuraja public atât corpul procurorilor, cât și CSM să se reorganizeze cu încredere și ireversibil în jurul principiilor și valorilor de drept și în jurul deontologiei profesionale.

Voi cere tuturor polițiștilor și conducerii Ministerului de Interne să reluăm împreună, cu asumare, proiectul de eliberare a tuturor structurilor Poliției naționale de toate personajele corupte și compromise. Voi cere Poliției de Frontieră să revină cu fermitate la coordonatele mandatului oferit de mine, atunci când am fost ministru de Interne, pentru eliminarea imediată a contrabandei la frontieră.

Voi impune, la nivel național, conceptul meu de lucru care a dovedit că poate livra rezultate foarte bune în lupta împotriva corupției, contrabandei și banditismului de orice fel. Mă refer la cooperarea loială între instituții, la Ministerul de Interne, Procuratura Generală și SIS. Vă garantez că toți vor lucra în interesul țării și al cetățenilor.

Nu voi accepta niciodată scuze sau motive inventate pentru care deciziile luate în Consiliul Superior de Apărare să nu fie duse la îndeplinire întocmai și la timp, iar în calitate de comandant suprem și președinte al acestui Consiliu voi emite ordine ferme, clare și voi impune termene de executare care nu vor mai fi încălcate de nimeni”, a explicat Andrei Năstase.

De asemenea, politicianul a făcut referire și la regiunea din stânga Nistrului, precizând că „Transnistria nu se negociază, se recuperează”.

„Am spus și o repet, ceea ce se întâmplă astăzi în regiunea de securitate transnistreană este rezultanta oportunismului politic și a mediocrității. Transnistria nu se negociază, se recuperează. Sunt hotărât să pun imediat capăt dezmățului din zona de securitate și să asigur fiecărui cetățean siguranța garantată de Constituție. Sunt un bărbat care știe ce trebuie făcut, cunosc la detaliu codul militar și voi reuși, fără nici un fel de probleme, prin puterea exemplului, onestitate, hotărâre și determinare, să ofer tuturor forțelor noastre de securitate un model corect de lider și comandant suprem.

Vreau să transmit tuturor cetățenilor hotărârea mea de a reforma din temelii sistemul nostru de securitate și siguranță națională. Mă refer la securitate teritorială, informațională, energetică, alimentară și sanitară”, a mai adăugat Năstase.

Articole asemănătoare

Back to top button