fbpx

video | Năstase: „Nu că am avea încredere în Dodon, dar îl rog să revină mai rapid în țară pentru a semna hotărârile noastre”

După ce, PAS și PPDA au convocat Consiliile Politice Naționale ale partidelor pentru a anunța asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, în urma votării unui speaker propus de PSRM, Maia Sandu și Andrei Năstase au discutat public despre hotărârea lor, dar și despre relațiile cu socialiștii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unei emisiuni, liderii Blocului ACUM și-au argumentat hotărârea pe care au făcut-o ieri membrii PAS și au adoptat-o astăzi reprezentanții PPDA prin dorința de a verifica seriozitatea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Totodată, atât Sandu, cât și Năstase au declarat că această decizie a fost una de comun acord, deși confirmările au venit la o zi distanță.

De asemenea, Andrei Năstase a declarat că situația din țară nu mai poate aștepta, mai ales, în contextul în care suntem presați de timp, data limită pentru formarea unei majorități parlamentare, fiind pe 9 iunie.

„Noi am luat hotărârea, fiind presați de timp, ceea ce depindea de noi a fost făcut. Așteptăm de la Igor Dodon un angajament public, nu că am avea foarte multă încredere în el, ci pentru că, dacă tot am spus că vrem deoligarhizare, îl rog să revină mai repede în țară să semneze hotărârea noastră și desemnarea doamnei Sandu în calitate de premier”, a declarat liderul PPDA.

De asemenea, Maia Sandu a declarat că deciziile care au fost luate de Blocul ACUM au fost unele grele pe care unii oameni nu le vor înțelege și care, poate, vor stârni supărări. Totuși, aceste decizii au fost făcute cu scopul de a schimba ceva și de a oferi cetățenilor posibilitatea de a respira liber în țara lor.

„Vrem ca luni dimineața să ne trezim și să respirăm liber într-o țară care merge spre progres. Da, luni încă vom fi o țară săracă, dar vom ști că nimeni nu va mai putea veni la noi să ne impună să facem ceva ce noi nu vrem, șantajându-ne că vom fi concediați. Am luat aceste decizii, sperând că de luni vom fi oameni liberi”, a mai adăugat lidera PAS.

Articole asemănătoare

Back to top button