fbpx

video | Mandatul de arest al lui Pavel Grigorciuk, prelungit cu încă 30 de zile la solicitarea procurorilor

Pavel Grigorciuk, activistul care l-a lovit pe deputatul Sergiu Sârbu, provocându-i comoție cerebrală, va rămâne în arest încă 30 de zile. Mandatul de arest a fost prelungit cu câteva minute în urmă de instanța de judecată la solicitarea procurorilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Grigorciuk este cercetat penal pentru huliganism, iar dacă va fi găsit vinovat ar putea să petreacă până la 5 ani după gratii. În timpul escortării către sala de judecată, activistul s-a plâns pe condițiile de detenție și a solicitat să petreacă mai mult timp cu avocatul său.

Prezent alături de exponenții PAS și PPDA la ultima manifestare publică, Pavel Grigorciuk este prezentat de unele instituții de presă ca fiind un recidivist, care s-a remarcat de-a lungul anilor prin acţiuni violente; a fost reţinut pentru scandaluri provocate în stare de ebrietate, dar și după încăierări cu vecinii.

Anterior, Pavel Grigorciuc, alături de alte 6 persoane, printre care fostul deputat comunist, Grigore Petrenco, a fost condamnat penal pentru organizarea dezordinilor în masă, după ce în septembrie 2015 s-au încăierat cu forţele de ordine în timpul manifestaţiilor din faţa Procuraturii Generale.

Tot în 2015, Pavel Grigorciuc a primit interdicție de intrare în Ucraina pe motiv că ar reprezenta „o amenințare, actuală sau potențială, la adresa intereselor naționale, securității naționale și integrității teritoriale”.

Articole asemănătoare

Back to top button