fbpx

video | Maia Sandu s-a întâlnit cu vicepreședinta Parlamentului European: „În două săptămâni vom afla care vor fi partenerii europeni ai Moldovei”

Unul din reprezentanții delegației a Parlamentului European, care se va afla într-o vizită de lucru la Chișinău pentru a evalua situația din Republica Moldova la momentul actual, a susținut o conferință de presă alături de prim-ministra Maia Sandu. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre vicepreședinta Parlamentului European Heidi Hautala, care a discutat cu Maia Sandu despre starea țării noastre după învestirea noului Guvern și despre planurile de cooperare a Uniunii Europene cu Republica Moldova.

„Contăm în continuare pe sprijinul Parlamentului European în procesele noastre de consolidare a instituțiilor, procesele democratice și îmbunătățirea bunăstării cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat șefa Executivului.

În cadrul conferinței, Sandu a spus că au fost abordate și subiecte referitoare la reluarea programelor de asistență financiară și tehnică din partea UE, dar și care țin de investigarea furturilor majore cu care s-a confruntat țara noastră în ultimii ani.

La rândul său, oficiala europeană a accentuat că este o mare onoare pentru ea să fie la Chișinău și a menționat importanța reformelor, pentru a fi posibilă consolidarea suportului din partea Uniunii Europene.

„Consider că Moldova poate profita și de sprijinul colegilor din țările vecine, statele din Europa de Est care fac parte din UE, pentru că majoritatea din ele au fost supuse unor schimbări similare”, a accentuat Heidi Hautala.

Totodată, vicepreședinta Parlamentului European și-a exprimat suportul față noul Executiv și membrii săi. Hautala a mai adăugat că imediat după ce Parlamentul European va fi constituit totalmente, lucru care se va întâmpla în următoarele două săptămâni, va putea fi început procesul de cooperare cu țara noastră și vor fi delegați partenerii-cheie care să se ocupe de sprijinul Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button