fbpx

video | Mai mulți tineri au protestat în fața Primăriei Chișinău, nemulțumiți că ședințele se fac cu ușile închise: Răspunsul lui Talmaci

Mai mulți tineri au organizat un protest azi în fața Primăriei Chișinău – „Protest pentru transparență”. Aceștia și-au arătat nemulțumirea față de faptul că noul primar interimar organizează ședințele săptămânale cu ușile închise, ceea ce nu s-a întâmplat până la învestirea lui în funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Adunați cu pancarte, manifestanții au scandat și au cerut transparență din partea instituției municipale.

„Fără transparență nu poate exista încredere, iar societatea noastră – după atâtea tulburări politice și sociale – are nevoie, mai mult ca niciodată, de încredere. Însă primarul interimar acționează invers. În loc de a fi promotor al transparenței, acesta închide accesul la ședințele de lucru ale serviciilor Primăriei nu doar pentru oamenii de rând, dar și pentru presă! Informații despre rezultatele ședințelor se pot afla doar prin departamentul relații cu publicul, care lucrează șchiopătând. Interzicerea accesului reprezintă o încălcare gravă a dreptului legal la liber acces la informație”, a fost mesajul protestatarilor.

Într-un final, Adrian Talmaci a ieșit afară, pentru a răspunde la întrebările celor veniți. Edilul a susținut că ședințele au loc în continuare, iar că cei doritori pot să asiste. Manifestanții, însă, au declarat că acest lucru nu a fost spus public și au insistat pentru mai multă transparență.

Zis și făcut: primarul interimar și-a schimbat decizia, anunțând că luni, ora 09:00, va avea loc prima ședința a Primăriei cu ușile deschide, fiind invitați și jurnaliștii.

Articole asemănătoare

Back to top button