fbpx

video | Mai mulți moldoveni, stopați la granița dintre Franța și Germania. Chicu: „Vă rog, veniți acasă cu avioanele, nu cu transportul terestru”

Mai mulți moldoveni au rămas blocați la granița dintre Franța și Germania, după ce s-au pornit la drum cu o companie care a organizat cursa fără să primească aprobare de la autorități. Premierul Ion Chicu a venit cu un îndemn către cetățeni în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Au căzut pradă unor afaceriști din domeniul transportului cu autocarele, au procurat bilete de la companii de turmism care nu sunt din țara noastră și au ajuns într-o situație foarte dificilă. Înțelegem că autoritățile germane nu le-au permis să traverseze țara pentru că nu era permisiunea de la celelalte țări, mai departe. Este regretabil că cetățenii noștri au căzut în această capcană”, a reacționat Chicu.

Mai mult, potrivit premierului, a fost și mai problematic deoarece pentru majoritatea dintre cei care s-au pornit acasă a expirat termenul de 90 de zile care permite aflarea în Uniunea Europeană. Așadar, prim-ministrul a precizat că diplomații încearcă să le acorde suport, să creeze coridoare pentru a-i aduce acasă.

Este o mare problemă să vă porniți pe cale terestră. Noi am majorat cursele charter, prețul la biletele de avion sunt mai mici decât la autobuz. Vă rog, veniți cu avioanele acasă, nu veniți cu transportul terestru pentru că aceste situații nu pot fi evitate, a îndemnat Ion Chicu.

Menționăm că, în acest caz, conaționalii s-au pornit spre Moldova cu trei autocare.

CITEȘTE ȘI:

S-au aprobat noi curse charter! Din ce regiuni vor decola rutele care aduc moldoveni acasă?

foto | Prețurile la biletele de avion au scăzut! Cât costă acum cursele charter?

Articole asemănătoare

Back to top button