fbpx

video | Legile nu sunt pentru toți? Un ucrainean a încercat să intre fraudulos în Moldova, „pentru a se angaja în câmpul muncii”

La doar 10 metri de linia de frontieră a fost reținut un tânăr ucrainean, care intenționa să ajungă în Republica Moldova, cu scop de a se angaja în câmpul muncii. Deoarece au fost sistate punctele de trecere din proximitate și nu deținea actele de călătorie în original, bărbatul a încercat, fraudulos, să treacă frontiera de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În dimineața zilei de 18 martie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei a parvenit informația de la grănicerii ucraineni precum că a fost observată o persoană cum înaintează dinspre Ucraina spre Republica Moldova. Între timp, patrula care desfășura misiunea de serviciu în regiunea apropiată locului unde a fost văzută persoana, a intervenit pentru reținerea acesteia.

Astfel, pe direcția localităților Valea Perjei (RM) – Dimitrevka (UCR) a fot reținut un bărbat, care s-a legitimat în baza unei copii a actului de identitate ca cetățean ucrainean de 35 de ani. Conform procedurilor, persoana a fost escortată la sediul sectorului unde a declarat că activează în calitate de cioban în localitatea vecină din Ucraina.

Acesta a recunoscut intenția de a trece ilegal frontiera de stat, în speranța că în Republica Moldova își va găsi un loc de muncă plătit și va fi tratat corespunzător de către angajator.

Pentru fapta sa, persoana riscă o amendă prevăzută de art. 362 al. 1 Cod Penal al RM în mărime de până la 750 de unităţi convenţionale; muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la doi ani. Până la stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii, tânărul ucrainean a fost reținut pentru 72 de ore.

Odată cu sistarea activității punctelor de trecere a frontierei, în contextul diminuării riscului de răspândire a infecției COVID-19, mulți dintre conaționali, dar și cetățenii statelor vecine, ar putea încerca să încalce frontiera Republicii Moldova. Pentru a nu admite astfel de ilegalități, Poliția de Frontieră și-a fortificat un șir de măsuri pe linia supravegherii și controlului frontierei de stat. În acest context vor fi suplinite patrulele pe segmentul „verde” al frontierei, dar și impuse restricții de aflare în zona de frontieră pentru persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button