fbpx

video | La o grădiniță din capitală părinții ar fi obligați să achite 2000 de lei pentru înscriere și 600 de lei pentru un festival: „Dai bani – ești băiat bun, nu dai – șezi acasă”

Neregulile la grădinița nr. 177 din Chișinău continuă. Deși directoarea instituției preșcolare a fost demisă după ce s-a constatat că la această grădiniță au avut loc mai multe cazuri de agresare a copiilor, părinții continuă să se plângă pe cazuri de șantaj.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia i-au transmis primarului interimar, Ruslan Codreanu, mai multe mesaje prin care îl roagă să ia măsuri cu cei care pretind câte 2000 de lei pentru înscrirea copiilor la grădiniță și câte 600 de lei pentru diverse sărbători.

În această dimineață, mai mulți părinți, dar și educatori au protestat în incinta Primăriei pentru faptul că primarul a demis directoarea grădiniței nr. 177. De cealaltă parte, Codreanu susține că sunt părinți care îi mulțumesc că a găsit „un om normal” în locul fostei șefe a instituției de edcucație timpurie. Deși mai mulți părinți au fost amenințați de cadrele didactice din cadrul grădiniței că aceasta nu va activa pentru că personalul își dă demisia, primarul a precizat că nu a primit nici o cerere de eliberare din funcție și că nimeni nu are dreptul să închidă grădinița, întrucât aceasta „nu este moșia proprie a cuiva”.

„Mesajul meu este că pot să discut, să ascult, dar nu voi negocia cu oamenii care exprimă violență către copii. Dacă cuiva i se pare glumă că nu voi admite violență în instituțiile de învățământ, amarnic greșește. Asta este lipsă totală de bun simț. Este raportul unei instituții acreditate, unde se spune clar că copiii erau speriați și aveau un comportament neadecvat. Cum pot părinții să susțină astfel de lucruri? Asta ce e moșie proprie ca să închizi când vrei?

Instituția nu este privată, este publică, ea nu poate fi închisă că așa a decis un educator sau director. Și le mulțumesc celor care au ieșit azi la muncă. Eu nu am văzut încă nici o cerere de demisie din partea educatorilor, doar directoarea, restul ce am văzut sunt niște șantajări pe rețele de socializare”, a spus Codreanu.

Intervenția primarului poate fi urmărită începând cu minutul 1:10:00.

Articole asemănătoare

Back to top button