fbpx

video | La discuțiile cu Maia Sandu, PDM a propus un plan anticriză: „Avem nevoie de anticipate”,

Și membrii Partidului Democrat din Moldova (PDM) au discutat astăzi cu președintele Republicii Moldova despre situația din țară, dar și acțiunile din viitorul apropiat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Și Partidul Democrat solicită alegeri parlamentare anticipate. Precizarea a fost făcută de liderul PD, Pavel Filip, care a participat la discuțiile cu Maia Sandu, împreună cu alți doi membri de partid, Alexandru Jizdan și Dumitru Diacov. Pavel Filip spune că trebuie să fie elaborat un plan de acțiuni care ar gestiona situația din țară la moment.

„Am avut o discuție deschisă cu doamna președinte, despre situația politică din Republica Moldova, depsre posibilitatea decalnșării alegerilor parlamentare anticipate. Suntem pe aceași idee cu președintele, avem nevoie de alegeri anticipate”, a declarat Pavel Filip.

Filip mai spune că deși PDM pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, acesta nu este un scop în sine. Prioritatea numărul unu rămâne a fi cum va fi gestionată situația de criză cu care se confruntă țara și cine se va ocupa de asta.

În context, fracțiunea PDM a propus președintelui să fie elaborat un plan anticriză, pe termen scurt, cu un conținut din trei puncte: gestionarea crizei pandemice, gestionarea crizei economice și pregătirea pentru alegeri anticipate.

Precizăm că, Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de 23 decembrie, intenția sa de a pleca din funcție. Ulterior, acesta a declarat va asigura interimatul până pe 31 decembrie, iar Maia Sandu a anunțat consultări cu fracțiunile parlamentare. Socialiștii au fost primii care au venit la discuție cu șefa statului,urmați de fracțiunea PAS, apoi de Platforma DA.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button