fbpx

video | Jizdan, despre dosarul interceptărilor: „Înainte de a ajunge deputați, unii din Blocul ACUM planificau deturnarea puterii în stat și incendierea unor sedii”

Oamenii care încalcă legislația trebuie interceptați, iar statul, inclusiv în acest scop, deține servicii speciale. Este opinia ex-ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, care susține că înainte de a ajunge în Legislativ, unii reprezentanți ai Blocului ACUM ar fi planificat deturnarea puterii în stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Blocul ACUM s-a transformat în fracțiune parlamentară după alegeri, până la alegeri erau oameni care plănuiau deturnarea puterii, incendierea și vandalizarea unor sedii și a transportului de poliție”, a declarat Jizdan în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

Democratul mai spune că, dacă să ne imaginăm că autoritățile dețin informații despre eventuale proteste violente care ar avea loc mâine în țară, atunci este logic că serviciile speciale se vor ocupa de persoanele care organizează aceste manifestații, iar interceptarea lor ar urma să fie una dintre principalele acțiuni.

„Și imaginați-vă apoi că acești oameni vor deveni politicieni. Va fi aceeași retorică. Soluția în acest caz este una: politicul niciodată nu trebuie să admită imixtiune în activitatea poliției și a altor servicii. Atât timp cât noi avem dolianța politicului de a afla mai mult decât permite legislația, vom avea și urmări”, susține fostul ministru, care a mai adăugat că nu cunoștea despre investigațiile desfășurate de Procuratură în care ar fi figurat și interceptările respective, deoarece instituția are mii de astfel de materiale.

Amintim că, anterior, Chiril Moțpan, a prezentat o listă a persoanelor care ar fi fost interceptate în perioada guvernării democraților. În listă se regăsesc numele mai multor activiști civici, experți și jurnaliști.

Procuratura Anticorupție a anunțat că investighează informația în cadrul unei cauze penale, fiind recunoscuți în calitate de bănuiți, până la această etapă, patru ofițeri de investigație, inclusiv un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP și trei procurori.

Citiți și: Alexandru Jizdan, despre interceptările din 2016: „Ministrul nu are nicio legătură cu acestea”

Detalii în cazul interceptărilor ilegale: 3 procurori și 4 ofițeri de investigație sunt recunoscuți în calitate de bănuiți

Ce spune SIS despre interceptările din perioada guvernării PDM? Reacția oficială a instituției la dezvăluirile făcute de Moțpan

Articole asemănătoare

Back to top button