fbpx

video | Jirinovski consideră că rușii trebuie să suplimenteze trupele în Transnistria: „Dacă măcar un soldat este ucis, vă veți spăla cu sânge”

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, a vorbit într-o emisiune despre solicitarea Maiei Sandu privind retragerea trupelor militare din Transnistria. Politicianul rus a spus că dacă se va încerca lichidarea „pacificatorilor” din stânga Nistrului, atunci Rusia va aduce și mai mulți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul a declarat, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Rusia 1, că dacă autoritățile din Republica Moldova vor încerca să scoată trupele militare ruse din Transnistria, atunci Federația Rusă va răspunde dur.

„Nicăieri nu plecăm, dacă ni se va propune să plecăm, noi vom veni acolo într-un format dublu. Spre exemplu, dacă vor încerca să scoată contingentul nostru de menținere a păcii din Moldova, noi îl vom dubla sau tripla. În Transnistria sunt peste 250.000 de cetățeni care dețin pașapoarte rusești și pe care suntem obligați să îi apărăm”, a spus Jirinovski.

Politicianul a menționat că depozitul de muniții din satul Cobasna (Transnistria) conține „muniție pentru întregul al treilea război mondial din Europa”.

Cobasna – depozitul de muniții al Rusiei

„În Moldova a fost depozitat atâta armament și muniții cât pentru un al treilea război mondial. Noi eram gata de un potențial război, iar la Cobasna era depozitul nostru principal. Acum această muniție nu poate fi lichidată și nici măcar mutată, în caz de explozie, Europa ar fi zguduită de un val de șoc. Depozitul va rămâne acolo pentru însărcinarea de bază. De acolo ne vom aproviziona”, a mai adăugat Vladimir Jirinovski.

De asemenea, în cadrul emisiunii s-a menționat că relațiile Rusiei cu Republica Moldova vor avea de suferit din cauza consilierilor pe care i-a ales Maia Sandu.

„Ați văzut cine este consilierul Ministerului Apărării? Un american. Noi îi avertizăm, noi îi amenințăm, dar la ei consilierii sunt americani, ce sfaturi ar putea ei să ne dea?”, a întrebat prezentatoarea emisiunii.

„Nu trebuie doar să spunem, ci să avertizăm – nu numai că nu ne vom retrage, ci vom crește contingentul forțelor de menținere a păcii în orice moment. Dacă cel puțin un soldat este ucis, vă spălați cu sânge, nu aveți timp să ajungeți la aeroportul din Chișinău, vă vom prinde pe toți”, a spus Vladimir Jirinovski.

Amintim că unii înalți demnitari din Federația Rusă s-au arătat deranjați de declarațiile președintei alese, Maia Sandu, care a declarat că militarii ruși din Transnistria trebuie să se retragă.

Printre aceștia se numără ofițerul de presă a lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, și reprezentanta oicială a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button