fbpx

video | Ion Ceban vrea să renoveze toate trecerile subterane din capitală: „Vor fi alocate câte 25 de milioane de lei anual”

Ion Ceban intenționează să renoveze toate pasajele subterane din capitală. Conform programului de administrare a capitalei a candidatului, în acest scop vor fi alocate 25 de milioane de lei anual.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Ceban, trecerile subterane din Chișinău sunt într-o stare dezastruoasă și confirmă lipsa managementului eficient. Așadar, oamenii își pun viața și securitate în pericol traversând atât deasupra, cât și prin pasaje.

„Azi în Chișinău sunt 20 de treceri subterane, iar marea majoritate dintre ele arată dezastruos, spre mare regret. Asta în condițiile în care ele trebuie să asigure oamenilor trecerea intersecțiilor cu trafic deosebit de intens, chiar periculos. Se întâmplă foarte des că pietonii traversează drumul pe carosabil anume din cauza că pasajele subterane sunt în stare deplorabilă. Prin urmare oamenii sunt puși în situația de a alege între a-și risca viața sau a traversa drumul în condiții dezastruoase. Starea subteranelor o cunoaștem cu toții: scările sunt deteriorate, tencuiala cade, mirosul este insuportabil. În multe nu mai există nici iluminat.”, spune candidatul la șefia capitalei.

Candidatul își propune reabilitarea a câte cinci pasaje subterane anual. Banii pentru acestea ar putea fi alocați din bugetul municipal, dar nu este exclusă atragerea finanțărilor din exterior, relatează Ceban.

„Vom identifica resurse atât din buget, cât și din exterior. Aceste treceri trebuie să fie confortabile pentru toată lumea, începând cu persoanele cu dizabilități și finalizând cu părinții care-și duc copiii în cărucior, persoane în etate și toți locuitorii și oaspeții capitalei.”, a concis candidatul.

Articole asemănătoare

Back to top button