fbpx

video | Inspirație și motivație la pachet. 10 discursuri TED care te vor ajuta să îți controlezi emoțiile și să devii mai puternic

Uneori, viața cotidiană ne înghite complet și uităm de sănătatea noastră emoțională și, cel mai important, neglijăm problemele care ne atacă atât stările, cât și creierul. Mai mulți specialiști din întreaga lume au urcat pe scenele TED pentru a ne învăța cum să avem grijă de sufletele noastre și să ne filtrăm toate evenimentele ce ar putea avea un impact negativ asupra sistemului nervos.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă încă nu ai înțeles cum să nu te lași afectat emoțional de criticile șefului, invidia colegilor sau presiunea societății, ZUGO îți propune 10 discursuri marca TED care te vor învăța cum să devii o personalitate mai puternică psihologic și echilibrată sentimental.

Guy Winch – De ce trebuie să exersăm primul ajutor emoțional?!

Guy Winch ne cere să ne luăm sănătatea emoțională la fel de în serios ca și pe cea fizică. De ce nu mergem la un psiholog atunci când simțim vină, pierdere sau singurătate? Prea mulți dintre noi se confruntă cu probleme psihologice pe cont propriu, însă nu asta este soluția.

Susan David – Cadoul și puterea curajului emoțional

Psihologul Susan David explică că acțiunile, cariera, sănătatea, fericirea și relații personale sunt influențate în mod direct de felul în care ne preocupăm de emoțiile noastre. Într-un discurs plin de umor, specialista promovează o tehnică care pune în prim plan pozitivitatea față de adevărul emoțional.

JD Schramm – Rupeți tăcerea despre tentativele de suicid!

Chiar și atunci când viețile noastre par destul de reușite din exterior, în interiorul fiecăruia poate fi o lume a suferințelor despre care se tace. Uneori, această presiune ar putea conduce până la decizia de a pune capăt zilelelor. JD Schramm ne încurajează să rupem tăcerea despre tentativele de suicid și să creăm resursele necesare pentru a ajuta oamenii care își refac viața după ce au scăpat de moarte.

Andrew Solomon – Cele mai grele momente din viață ne fac să fim noi 

Scriitorul Andrew Solomon și-a petrecut cariera spunând povești despre greutățile și problemele altora. Acum, el se întoarce în partea opusă și vociferează istorii despre oamenii curajoși pe care i-a întâlnit de-a lungul timpului. Solomon face un apel către societate și ne încurajează să primim încercările grele ca pe niște provocări și lecții, ci nu ca pe lovituri.

Guy Winch – Cum să tratezi o inimă frântă? 

La un moment dat, aproape fiecare dintre noi a avut sau va avea inima frântă. Imaginați-vă cât de diferite ar fi aceste experiențe dacă am acorda mai multă atenție durerii emoționale. Psihologul Guy Winch dezvăluie modul în care recuperarea sentimentală începe cu hotărârea de a lupta împotriva instinctului de a idealiza și a căuta răspunsuri care nu există. Orice inimă poate fi frântă, dar asta nu trebuie să rămână așa.

Mandy Len Catron – O cale mai bună de a vorbi despre dragoste

Când ne îndrăgostim putem cădea, putem fi distruși emoțional și zdrobiți. Dragostea ne poate face nebuni și ne poate determina să luăm hotărârile greșite. Iubirea e oarbă, iar inima noastră poate fi frântă. Vorbind despre dragoste în acest mod, indirect provocăm aceste evenimente. Scriitoarea Mandy Len Catron evidențiază o metaforă diferită pentru dragoste care ne poate ajuta să găsim mai multă bucurie și mai puțină suferință în ea.

Nikki Webber Allen – Nu suferiți de depresie în tăcere 

Sentimentele și emoțiile nu sunt un semn de slăbiciune, ci dovada că suntem oameni. Chiar și după ce a fost diagnosticată cu anxietate și depresie, activista Webber Allen s-a simțit rușinată să spună cuiva, menținându-și starea în secret, până când o tragedie în familie nu a dezvăluit că și ceilalți apropiați ai săi sufereau. În această discuție importantă despre sănătatea mintală, ea vorbește deschis despre lupta ei și de ce societatea trebuie să desființeze limitele care denaturează depresia ca o slăbiciune.

Nancy Lublin – Cum datele dintr-o linie de criză poate salva viețile oamenilor?! 

Când o tânără a transmis un strigăt de ajutor organizației DoSomething.org, aceasta a răspuns prin deschiderea unei linii de criză la nivel național pentru persoanele cu probleme emoționale. În scurt timp, s-au adunat peste 10 milioane de mesaje unice. Organizația folosește confidențialitatea și comunică pentru a ajuta oamenii să se ocupe de dependență, gânduri de suicid, tulburări de alimentație, abuz sexual și multe altele. În această situație există o victorie și mai mare: datele anonime colectate prin text îi ajută pe specialiști să depisteze când probabilitatea crizelor este la cel mai înalt nivel, oferind posibilitatea de a pregăti elevii din școli și organele de drept.

Sangu Delle – Nu există rușine în înrgirijirea sănătății emoționale 

Când stresul a fost mai puternic decât Sangu Delle, acesta a trebuit să se confrunte cu prejudecățile sale despre faptul că oamenii nu ar trebui să aibă grijă de sănătatea lor mintală. În discursul său, activistul împărtășește cum a învățat să-și controleze anxietatea într-o societate care nu se simte confortabilă cu emoțiile. „A fi sinceri despre ceea ce simțim nu ne face să fim slabi – ne face să fim oameni”, spune Delle.

Sophie Andrews – Uneori, cea mai bună modalitate de a ajuta este să asculți 

O linie de asistență 24/24 din Marea Britanie a ajutat-o ​​pe Sophie Andrews să devină supraviețuitoare a abuzului, nu victimă. Acum, aceasta a fondat platforma The Silver Line, o linie de asistență care sprijină persoanele mai în vârstă singure și izolate. Antreprenoarea împărtășește de ce simplul act de a asculta (în loc de a da sfaturi) este adesea cel mai bun mod de a ajuta pe cineva.

Articole asemănătoare

Back to top button