fbpx

video | INP „scoate la lumină” șoferii care circulă cu geamurile umbrite. Ce riscă cei care nu respectă legea?

Inspectoratul Național de Patrulare a dat start unei noi operațiuni „Umbrișul”, care are drept scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de geamurile umbrite din părțile laterale din față ale mașinilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, ofițerii avertizează toți șoferii despre faptul că, având ferestrele umbrite aceștia se supun conștient unui câmp de vizibilitate redus.

În timpul nopții sau în condiții de vreme posomorâtă, șoferul poate să nu observe alți participanți la trafic, precum pietonii sau bicicliștii, din cauza gradului de vizibilitate redus provocat de geamurile fumurii.

Pentru a preveni unele accidente, inspectorii de patrulare desfășoară acțiuni de informare, iar cei care nu se conformează sunt sancționați cu amenzi de la 600 până la 1200 lei şi trei puncte de penalizare.

Pe parcursul anului precedent, polițiștii au depistat circa 2700 de șoferi care circulau cu astfel de ferestre, iar în primele trei luni ale acestui an, aproximativ 500 au fost documentați, ceea ce reprezintă cu 50% mai mult decât în perioada analogică din 2018.

INP accentuează că fiecare șofer este obligat să aibă starea tehnică a autovehiculului în concordanță cu exigențele legislației în vigoare.

Articole asemănătoare

Back to top button