fbpx

video | INP avertizează șoferii care parchează neregulamentar: „De astăzi vom intensifica verificările”

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează că, de astăzi, agenții vor intensifica activitățile cu privire la șoferii care își parchează neregulamentar mașinile. Această inițiativă are scopul de a preveni, neadmite și înlătura aceste nereguli care dau dovadă de iresponsabilitate, dar mai grav, crează pericol.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unei analize făcute INP, aceste cazuri, care sunt, de altfel, numeroase, crează obstacole pentru accesul pompierilor, ambulanțelor, atunci când fiecare minut contează pentru salvarea unei vieți, pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii dar și în alte situații.

De aceea, noua regulă legală cu privire la parcarea neregulamentară va intra în vigoare la 22 aprilie curent și va permite documentarea contravențională a șoferilor care nu se conformează prin aplicarea unei amenzi de până la 1500 de lei și patru puncte de penalizare.

Pe parcursul anului trecut, peste 8400 de șoferi au fost sancționați pentru staționarea sau parcarea în locuri neregulamentare, iar în primele trei luni a anului curent, peste 540 s-au ales cu procese-verbare, cu circa 75% mai puțin decât perioada analogică a anului precedent.

Inspectoratul Național de Patrulare solicită conducătorilor auto:

– să parcheze mașinile în așa fel încât să nu creeze impedimente celorlalți participanți la trafic;

– să pledeze pentru călătoria cu transportul public;

– o alternativă este parcarea în locurile special amenajate și să nu uite că fiecare șofer este și pieton.

Pentru detalii despre noile prevederi ale RCR, privind oprirea sau staționarea unităților de transport, accesați acest link.

Articole asemănătoare

Back to top button