fbpx

video | Igor Dodon, învinuit de Ilan Șor că ar exercita presiuni asupra CEC-ului prin intermediul socialiștilor

Ilan Șor, liderul Partidului ȘOR, l-a învinuit pe șeful statului, Igor Dodon, că ar exercita presiuni asupra activității Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin intermediul reprezentanților partidului pe care l-a condus până a deveni președinte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în urma protestului organizat de socialiști ca răspuns la faptul că CEC a emis, pe 8 februarie curent, un avertisment la adresa președintelui țării de a nu face transfer de imagine pentru PSRM, Șor a afirmat că acțiunea  de astăzi ar fi fost organizată de către Igor Dodon.

„Cu ce s-a făcut vinovată CEC în opinia lui Dodon? Pentru că a reacționat la demersul Partidului ȘOR și a stopat fărădelegile lui Dodon? Pentru că a întors cursul campaniei într-un făgaș legal și că a stopat utilizarea resurselor administrative în campanie?

Calificăm ca o presiune directă a primei persoane în stat în activitatea unei instituții independente”, a spus Șor.

Mai mult, în opinia primarului degrevat al orașului Orhei, prin asemenea acțiuni, Igor Dodon ar încerca să motiveze de pe acum faptul că socialiștii ar urma să piardă voturi la alegerile parlamentare.

„Înțelegem foarte bine că, din păcate, Dodon a făcut promisiuni politice pe care nu le poate îndeplini. Pentru aceasta a luat avansuri politice și financiare mari și acum încearcă să se justifice, dar nu-i reușește”, a precizat Ilan Șor.

Menționăm că, în cadrul protestului, actualul președinte al PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat că „Noi, Partidul Socialiștilor, care se bucură de susținerea majorității populației țării, nu vom admite să fie furată victoria care aparține poporului. Nu vom permite ca Republica Moldova să fie distrusă”.

Articole asemănătoare

Back to top button