fbpx

video | Igor Dodon: „Din următorul weekend, vor fi permise slujbele cu participarea enoriașilor în curțile bisericilor”

Igor Dodon susține că, din weekendul următor, se vor permite slujbele cu participarea enoriașilor, care vor sta „în curțile bisericilor”. Informația a fost comunicată de președintele țării înainte ca CSE să facă declarații de presă, în această seară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului a precizat că „a fost luată această decizie” în cadrul vizitei sale la Bălți, unde a avut o întrevedere cu episcopul de Bălți și Fălești, Markel.

ZUGO precizează că o astfel de măsură/decizie va intra în vigoare și va fi valabilă doar după ce ea va fi aprobată de CSE.

„Am examinat diverse chestiuni ce țin de susținerea Bisericii Ortodoxe în țara noastră. Am menționat că mereu am apărat și voi continua să apăr tradițiile și credința ortodoxă, care este temelia statalității Moldovei”, a explicat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Dodon a fost criticat de câteva ori pentru anumite declarații făcute în contextul pandemiei. În aprilie, acesta afirma că este permisă aflarea cetățenilor în parcuri, pe când Dispoziția nr. 3 a Comisiei pentru Situații Excepționale interzicea același lucru.

Articole asemănătoare

Back to top button