fbpx

video | Guvernul își propune să „motiveze” medicii cu salarii mai mari din 1 aprilie. O majorare de 10%, aprobată la ședința de astăzi

O hotărâre care prevede majorarea cu 10% a salariilor angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, începând din 1 aprilie curent, a fost aprobată astăzi de Executiv. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, de salarii mai mari va beneficia personalul medical cu studii superioare, personalul medical mediu, personalul medical inferior, personalul administrativ-gospodăresc și personalul de conducere din instituțiile medico-sanitare publice.

„Cheltuielile necesare pentru punerea în aplicare a proiectului vor fi acoperite din contul și în limita mijloacelor contractate de către instituţiile medico-sanitare publice cu Compania Naţională de Asigurări în Medicină, precum și din alte surse de venit, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului se estimează, pentru anul 2020, la circa 299.019.600 de lei, resurse financiare planificate în cadrul fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală”, se arată în nota informativă a proiectului prezentat de Viorica Dumbrăveanu.

Oficiala a precizat că măsurile fac parte din Planul de acțiuni al Guvernului prin care se urmărește îmbunătățirea condițiilor de muncă și de motivare a angajaților din sistemul de sănătate.

Articole asemănătoare

Back to top button