fbpx

video | Ghilețchi, despre demersurile privind înnoirea pașapoartelor în diasporă: Am cerut să fie alocate 2 milioane de lei

Demersurile privind procesul de „pașaportizare” a cetățenilor din diasporă au existat cu mult timp înainte de a fi luată decizia privind participarea în alegerile parlamentare. Declarația a fost făcută de Valeriu Ghilețchi, în replică acuzațiilor de rezolvarea acestei probleme în context electoral.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Valeriu Ghilețchi:
Am observat că unele persoane preocupate “sincer” de problemele cu care se confruntă diaspora m-au învinuit fără temei de soluționarea problemei pașaportizării cetățenilor noștri aflați peste ocean.

În primul rând, nu am călătorit și nu călătoresc cu persoane de la Agenția Servicii Publice. ASP comunică direct cu reprezentanții diasporei privind organizarea acestui proces. În al doilea rând, am fost preocupat de problema pașaportizării cetățenilor noștri, inclusiv a copiilor născuți peste hotare, cu mult înainte de a mă lansa în această campanie electorală.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului, argumentează că demersuri în această privință au fost făcute încă acum un an în urmă, când a fost sesizat despre dificultatea concetățenilor noștri să revină acasă din America pentru a-și înnoi pașapoartele.

Valeriu Ghilețchi publică și o secvență video care confirmă preocuparea sa în legătură cu această problemă, întrebându-l pe prim-ministrul Pavel Filip despre acțiunile Guvernului în acest sens.

Ulterior, am depus și un amendament la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2018, prin am cerut să fie alocate 2.000.000 de lei pentru soluționarea acestei probleme.

Am făcut aceste solicitări în mod public și transparent pentru beneficiul cetățenilor noștri din diasporă, cu care am avut și am o strânsă legătură de colaborare. Sunt determinat să continuu sa fac tot ce ar trebui să facă un deputat în calitate de reprezentant al cetățenilor în Parlamentul Republicii Moldova. Doar împreună facem Moldova mai bună, a conchis Valeriu Ghilețchi

Articole asemănătoare

Back to top button