fbpx

video | Genuflexiuni în schimbul unui bilet de autobuz. Cât succes are proiectul „biletul de sănătate” lansat în Cluj

Peste 60.000 de bilete de autobuz au fost obţinute în Cluj-Napoca în schimbul a 20 de genuflexiuni, în cadrul celei de-a doua etape a proiectului Biletul de sănătate. Staţia de Sănătate s-a redeschis în 23 august 2021 în centrul oraşului Cluj-Napoca.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În cele cinci luni şi jumătate de funcţionare, clujenii au făcut 1,2 milioane de genuflexiuni, cumulând peste 120.000 de minute de mişcare. Staţia de autobuz smart a funcţionat în perioada august 2021 – ianuarie 2022, între orele 8.00 şi 20.00, scrie mediafax.ro.

„Ne bucurăm că am iniţiat un proiect cu o priză atât de mare la public şi că am determinat atât de multă lume, de toate vârstele, să facă mişcare. Toate acţiunile noastre de când am lansat Sports Festival au aceeaşi misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mişcare, să descopere ce sport li se potriveşte şi să lase acel sport să le transforme viaţa. Prin sport se pot pune bazale prevenţiei şi educaţiei, publicul poate fi direcţionat către comportamente sănătoase pe termen lung”, a declarat Mirel Alexa, directorul executiv al Sports Festival, organizatorul Staţiei de sănătate.

Prima staţie sportivă smart din România a fost lansată în 2020, în Cluj-Napoca. Cu ajutorul ei, călătorii au putut să obţină un bilet de autobuz într-un mod gratuit şi sănătos: făcând 20 de genuflexiuni.

Ticketul a fost denumit, în mod simbolic, Biletul de Sănătate şi a fost valid pentru o călătorie în reţeaua de transport public a oraşului. În total, de la începutul proiectului până acum, perioada 2020 – 2022, clujenii au făcut peste 2,3 milioane de genuflexiuni.

Articole asemănătoare

Back to top button