fbpx

video | Fracțiunea PAS din CMC a depus un denunț la CNA pe numele lui Ion Ceban

Fracțiunea PAS din CMC a depus un denunț la CNA pe numele lui Ion Ceban pentru încălcarea atribuțiilor de serviciu cu privire la nedelegarea de către primarul mun. Chișinău a unui secretar interimar al Consiliului Municipal Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 29 decembrie 2022, fracțiunea PAS din CMC a depus un denunț la CNA pentru a fi investigată legalitatea celor 6 PUZ-uri (Planuri Urbanistice Zonale, sau, într-un limbaj mai simplu complexe locative cu blocuri multietajate) votate de consilierii municipali PSRM, Platforma DA, ȘOR, PUN și alții, în cadrul ședinței CMC din 20-21 decembrie 2022.

„Acele PUZ-uri au fost votate contrar legii, adică fără să fie avizate de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Deși nu au avut avizele necesare, consilierii municipali oricum le-au votat și au încălcat conștient legislația.

Înțelegem că este un mic succes, pentru că e nevoie de examinat mai multe astfel de probleme care au un impact major asupra dezvoltării orașului și trebuie inițiate proceduri penale. La momentul actual, legea din păcate încă nu permite, dar așteptăm cu nerăbdare să fie modificat Codul Penal, astfel încât să fie posibilă inițierea procedurilor penale pe acest caz.

Ce înseamnă acea votare a PUZ-urilor? Acum noi nu vom observa mari probleme, dar peste 10 ani ne vom confrunta cu mari probleme precum lipsa de grădinițe, școli, infrastructură.” spune Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC.

Fracțiunea PAS din CMC spune „că nu se va opri doar aici”. Ei  anunță că au sesizat și Cancelaria de Stat, ulterior aceste dosare ajungând în instanța de judecată.

„Vom depune toate eforturile ca totul ce se face în mun. Chișinău să fie conform legislației în vigoare și să nu fie încălcată legea”, se arată în comunicatul consilierilor PAS din CMC.

Articole asemănătoare

Back to top button