fbpx

video | Flashmob în fața Consiliului Superior al Magistraturii. PAS: „Oricum o să curățăm sistemul judecătoresc”

„În justiție CLIMA este proastă” – asta au spus membrii Partidului Acțiune și Solidaritate în această dimineață, în fața Consiliului Superior al Magistraturii. Politicienii au organizat un flashmob înainte de începerea ședinței la CSM.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La ședința de azi, membrii CSM vor alege câștigătorii concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de președinte și vicepreședinte în cadrul Curții Supreme de Justiție (CSJ), Curții de Apel (CA) Chișinău și Bălți, dar și în alte instanțe din țară.

Drept urmare, cei de la PAS s-au aliniat în fața instituției, având pancarte cu următoarele lozinci: „În justiție CLIMA este proastă”, „Dodon – promotorul judecătorilor corupți”, „NU judecătorilor corupți”, „Slugile lui Plahotniuc – promovate de Dodon”.

Lidera PAS, Maia Sandu: „Suntem aici ca să încurajăm CSM să nu se mai lase folosit de Igor Dodon și să promoveze în funcție oameni cu merite, oameni care nu au comis abuzuri și oameni care nu vor face jocuri politice murdare. Suntem aici că să spunem că oricum o să curățăm sistemul judecătoresc, așa cum am anunțat anul trecut, o să curățăm și Procuratura și sistemul judecătoresc și le cerem membrilor CSM să nu nenorocească niște oameni între timp. Să nu numească în funcție de răspundere personaje dubioase și corupte pentru că asta o să mai nenorocească niște oameni în următoarele luni”.

Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate: „Am urmărit cum s-a încercat să se preia controlul total asupra instituțiilor din sistemul justiției. Ceea ce urmează să se întâmple este de fapt subordonarea directă a Justiției celor care sunt la guvernare. Punerea în funcție a unor judecători compromiși nu va servi interesele cetățenilor, ci va servi interesele unor politicieni”.

Menționăm că membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au întrunit în ședință și urmează să examineze, azi și mâine, 16 subiecte.

Articole asemănătoare

Back to top button