fbpx

video | Facturile la căldură pentru luna ianuarie vor fi recalculate. Dodon: „În caz contrar, vom recurge la demiterea conducerii Termoelectrica”

Facturile la căldură pentru luna ianuarie curent vor fi recalculate. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon după o ședință de lucru cu factorii de decizie de la „Termoelectrica”, Primăria Chișinău și „Moldova-Gaz”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am menționat că, în cazul în care în luna trecută s-au înregistrat temperaturi înalte, iar prețul la gazele naturale nu s-a majorat, nu este clar de ce oamenii trebuie să plătească mai mult pentru energia termică”, scrie șeful statului pe pagina sa de Facebook, subliniind că a cerut efectuarea unei analize profunde a situației.

Igor Dodon mai spune că a primit asigurări că prețurile pentru februarie vor fi cu 25 – 30% mai mici, comparativ cu cele indicate în perioada similară a anului trecut, dar și cele din luna ianuarie curent. „Am atenționat că, în caz contrar, vom recurge la demiterea conducerii Termoelectrica”, a subliniat președintele în aceeași postare.

De partea cealaltă, directorul „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, a explicat în cadrul ședinței de lucru că facturile la căldură, recepționate pentru luna trecută de către consumatori, indică prețuri mai mari din cauza că perioada de facturare a inclus de la 33 la 36 de zile, în timp ce în perioada similară a anului trecut aceasta a fost de 29 de zile.

Potrivit funcționarului, interpretarea eronată a perioadei de calcul apare în contextul în care consumatorii consideră că perioada de facturare ar coincide cu luna calendaristică, însă aceasta variază de la o lună la alta, de la un bloc locativ la altul. De facto, perioada de facturare este indicată în fiecare bon de plată, iar zilele de facturare sunt variabile în funcție de data în care sunt citite contoarele de evidență a consumului pentru energie termică.

 

Citiți și: video | Deputații cer explicații cu privire la facturile exagerate la căldură pe care le-au recepționat cetățenii pentru luna ianuarie

Articole asemănătoare

Back to top button