fbpx

video | Evaziune fiscală la o rețea hotelieră din Chișinău. Administratorii ar fi cauzat statului un prejudiciu de 3 milioane de lei

Doi agenți economici, care prestează servicii hoteliere în municipiul Chișinău, au ajuns în vizorul ofițerilor Direcției de investigare a fraudelor economice și procurorilor pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Oamenii legii au desfășurat percheziții în cadrul unei cauze penale pornită pe faptul evaziunii fiscale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, agenții economici sunt bănuiți de includerea intenționată în documentele contabile, fiscale şi/sau financiare, inclusiv în cele electronice, a unor date vădit denaturate privind veniturile sau cheltuielile care nu au la bază operațiuni reale, fie prin tăinuirea intenționată a unor obiecte impozabile, acte contabile, fiscale şi/sau financiare. Prejudiciul cauzat depășește suma de 3 milioane de lei.

Urmare a perchezițiilor efectuate la sediile agenților economici și la domiciliile administratorilor, polițiștii au ridicat suporturi electronice, circa un milion de lei nejustificați, acte de evidență dublă a contabilității, înscrisuri de ciornă și alte acte de evidență contabilă, ce confirmă desfășurarea activității de întreprinzător cu abateri de la legislație.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei vizați riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 350.000 lei sau cu închisoare de până la 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În cazul hotelurilor, pedeapsa prevăzută de lege este amenda de până la 800.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Articole asemănătoare

Back to top button