fbpx

video | Emilian Crețu, despre situația politică din țară: „E normal să ții cu un partid, dar nu e normal să potolești iarba pentru 500 de lei”

În contextul crizei politice din Republica Moldova, angajații mai multor instituții publice, dar și persoane influente din showbizul moldovenesc și-au expus părerea vizavi de situație. Ieri, Emilian Crețu a filmat un live prin care îi îndeamnă pe toți cetățenii să gândească critic și să nu să se lase influențați sau intimidați în timpul acestor evenimente și schimbări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o formă ironică, comediantul și-a început discursul din numele lui Emilian Crețu și nu a vreunui personaj cu care i-a obișnuit pe fanii săi. Actorul a ales să vorbească despre cetățenii moldoveni și comportamentul acestora, dar nu despre partide, politică sau Guverne.

„Chiar dacă pare a fi un filmuleț politic, de fapt, este unul apolitic, este un live despre cetățenii acestei țări. Vreau să vorbesc cu moldovenii. Din punctul meu de vedere, este normal ca un om să țină cu un partid de stânga sau de dreapta și să lupte pentru și cu el. Totuși, nu cred că e normal să existe oameni care țin cu un partid și care vin la manifestări (sau cum se numește statul cu cortul în fața Guvernului) și potolesc iarba și natura acestui plai mioritic”, spune Crețu.

Totodată, actorul mai spune că nu este corect să existe cetățeni care nu țin cu niciun partid sau se declară susținătorii celor care vor câștiga.

„Un cetățean care ține cu un partid nu vine la proteste pentru 500 de lei, iar cei care fac asta nu se pot numi cetățeni, ci mizerii ale țării. Un cetățean trebuie să fie demn de alegerea lui”, mai adaugă umoristul.

Astfel, actorul îi îndeamnă pe moldoveni să nu se vândă pentru o anumită sumă și dacă nu au bani, atunci să-i muncească și să-i câștige cu demnitate, nu stând în corturile instalate în fața Guvernului. De asemenea, Emilian Crețu a felicitat Guvernul Sandu și i-a rugat pe deputații aleși să schimbe ceva, urându-le „spor la treabă”.

Amintim că Guvernul format din exponenții PSRM, PAS și PPDA a fost investit, potrivit Curții Constituționale, în afara termenului de trei luni (90 de zile) de la validarea mandatelor, prevăzut de Legea Supremă a statului. Curtea a decis că termenul în care Parlamentul ales pe 24 februarie putea deveni funcțional și legitim a expirat pe 7 iunie, în timp ce socialiștii și Blocul ACUM au ales organele de conducere ale Parlamentului și Guvernul a doua zi, pe 8 iunie. În consecință, întrucât șeful statului, Igor Dodon, nu a dorit să pună în aplicare decizia CC, acesta a fost suspendat, iar pentru procedura de dizolvare a Parlamentului, premierul Pavel Filip a preluat interimatul funcției de șef al statului. După dizolvarea Parlamentului, președintele interimar a anunțat și data organizării alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 6 septembrie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button