fbpx

Două moldovence trăiesc visul american! Cum au ajuns să aibă o afacere cu TIR-uri în SUA

Două tinere surori din Republica Moldova trăiesc visul american!  Pentru ele succesul a venit pe 18 roți – câte are primul camion greu pe care au învățat să-l conducă. După câțiva ani, au deja o mică flotă de transport auto, iar acum se pregătesc să deschidă un restaurant, transmite ProTV România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șoferița este Marina Cobzac, o tânără de 28 de ani din Republica Moldova. Pasageră este sora ei cu un an mai mare, Xenia.

„Avem încredere una în alta. Ca să fiu sinceră, nu ne avem decât una pe cealaltă”, au spus fetele.

În 2012, Xenia a venit în America ca pe tărâmul făgăduinței, direct la Las Vegas. După patru ani a urmat-o și sora ei. Au avut diferite slujbe mărunte, au livrat marfă, au trebăluit pe la bucătăriile unor localuri, dar fetele visau la mai mult.

De la un prieten au aflat că meseria de șofer de camion poate fi bănoasă. Mai mult, îți oferă ocazia să vezi și alte locuri.

„M-am gândit și m-am tot gândit, apoi i-am spus (prietenului): „Vreau să încerc asta cu tine!” A râs și mi-a răspus că nu crede că sunt în stare, pentru că nu e deloc ușor…”, a spus Marina Cobzac.

Dar Marina nu s-a lăsat. A urmat un curs de instruire de trei săptămâni, la Chicago. Apoi a luat-o pe sora ei cu ea și amândouă au pornit la drum, în iarna lui 2018.

„Eu am învățat-o să conducă atunci când a venit aici în Las Vegas. Apoi, ea m-a învățat să conduc un camion. Când a venit, vă spun sincer, m-am cam îngrozit când am văzut ditamai camionul”, a menționat Xenia.

Șoferilor nu le venea să creadă că tinerele conduc camioane

Surorile nu s-au lăsat intimidate de gabaritul mastodontului cu 18 roți, iar dacă șofatul pe ploaie sau zăpadă nu era o provocare, au fost nevoite să le demonstreze colegilor bărbați că şi ele pot face foarte bine meseria aceasta. În prima lor lună, alți șoferi au chemat poliția în parcarea unde fetele erau cu camionul, sub acuzaţia că ar practica o altă „meserie”.

„Ne-am trezit cu un polițist, credea că noi încercăm să facem altfel bani pe acolo. I-am arătat permisele, toate documentele și a râs. Nu-i venea să creadă că noi chiar eram șoferi profesioniști de camion”, a povestit ea.

Surorile au avut succes cu noua lor ocupație. Erau tot timpul pe drumuri, iar în două luni au reuşit să îşi cumpere propriul camion și aveau deja propria lor firmă de transport.

„Pentru noi, ca să fiu sinceră, perioada pandemiei a fost bună, pentru că a fost cerere mare pentru transport cu camionul”, a mai spus ea.

Acum, după trei ani, surorile din Republica Moldova au o mică flotă de transport – patru camioane. Și au angajat alţi trei șoferi.

„Suntem mândre de noi. Nu oricine se descurcă cu o astfel de afacere. Nu e de joacă și e multă responsabilitate, nu oricine se înhamă la așa ceva”, a punctat ea.

Surorile vor să își deschidă și un restaurant

Cum sunt ambițioase și le place să-i surprindă pe cei din jur, Xenia și Marina nu se mulțumesc cu atât. Au anunțat că își deschid propriul lor restaurant, în Las Vegas.

„E greu acum să angajezi pe cineva pentru că este criză de personal în domeniul acesta. Vreau să spun că este o provocare. Da, încă una!…”, a punctat tânăra.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button