fbpx

video | Dodon, Văluță și PSRM, premianții „Strachina de Jmalț”: Ar fi cele mai homofobe persoane publice, potrivit Genderdoc

Astăzi, centrul de informații GENDERDOC-M, pentru prima dată a organizat înmânarea anti-premiului „Strachina de Jmalț”. Titlul a fost oferit persoanelor publice și oamenilor politici, care nu doar o singură dată și-au exprimat dezacordul față de drepturile egale ale persoanelor LGBT din Republica Moldova.
 
În cadrul „evenimentului”, organizat în mod ironic, dar cu mult fast, covor roșu și rochii de gală, au fost oferite trei premii pentru categorii diferite. Astfel, unul dintre titluri i-a revenit președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, al doilea Partidului Socialiștilor (PSRM) și cel de-al treilea, preotului Ghenadie Văluță.
 
Premiul din categoria „A intrat nora în blide” a fost acordat lui Dodon, pentru „indulgență” față de poporul LGBT, care nu îl recunoaște drept președinte. Cel de-a doua nominalizare – „Elephant in a China Shop” a fost acordat PSRM-ului pentru cel mai preocupat de activitatea homosexualilor din țară partid. Cea din urmă mențiune a fost înmânată preotului Ghenadie Văluță pentru cel mai puternic PR oferit comunității LGBT din Moldova.
 
„Este vorba de sarcasm, este un premiu ironic, dar pe care îl oferim oamenilor ce răspândesc homofobia și transfobia în interese politice. Vor să se afirme pe baza faptului că societatea nu este deocamdată suficient de informată despre persoanele LGBT, manipulând cu această lipsă de informare și încearcând să câștige popularitate pe seama unei anumite categorii de oameni. Dacă tot își doresc atenție pe seama persoanelor LGBT, atunci le-o oferim prin intermediul unei “strachini de jmalț”, a declarat Anastasia Danilova, directoarea executivă a Centrului de Informații GENDERDOC-M.
 
Atât „trofeele”, cât și diplomele celor nominalizați vor fi expediate fiecărui câștigător în parte prin intermediul poștei. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button