fbpx

video | Dodon le dă o ultimă șansă deputaților pentru a crea o majoritate parlamentară: „Время пошло!”

Președintele țării a susținut astăzi un briefing de presă, menționând că este dezamăgit de faptul că deputații nu au creat încă o majoritate parlamentară, ceea ce tergiversează alegerea președintelui Parlamentului și formarea unui Guvern funcțional.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului a acentuat faptul că aleșii poporului mai au la dispoziție aproximativ două săptămâni pentru a începe lucrul în Legislativ, în caz contrar este obligat să dizolve Parlamentul și să fie organizate alegeri anticipate.

„Suntem în premieră în istoria modernă a Republicii Moldova, pe parcursul a 27 de ani de independență, când la expirarea practic a trei luni de la alegeri parlamentare, la expirarea a două luni de la ședința de constituire a Parlamentului nu avem președinte al Parlamentului, nu avem majoritatea parlamentară, nu avem Guvern funcțional. 

Vreau să condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamertare. Cetățenii Republicii Moldova așteaptă rezultate, așteaprtă crearea majorității parlamntare, ca deputații să se apuce în sfârșit de lucru.

Eu vreau să mă adresez deputaților aleși în Parlamentul RM pe 24 februarie: sau vă apucați de lucru – voi primiți salarii de 10 ori mai mari decât pensia medie în Republica Moldova – sau recunoașteți că rânza moldovenească nu vă permite să găsiți limbă comună și atunci mergeți la anticipate.

Astăzi m-am adresat la Curtea Constituțională pentru a avea claritate referitor la termenul limită de dizolvare a Parlamentului: trei luni după 9 martie – data aprobării rezultatelor alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională, sau după 21 martie – data ședinței de constituire a noului Parlament.

Cel mai probabil, au rămas doar 2 săptămâni, până pe 7 iunie, și dacă în această perioadă deputații nu găsesc un consens și nu creează o majoritate parlamentară, atunci președintele RM va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar deputații să-și asume consecințele în cadrul alegerilor anticipate”, a spus Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button