fbpx

video | Doar pelerinii imunizați sunt acceptați La Mecca în timpul Ramadanului

Doar persoanele imunizate la noul coronavirus au voie să efectueze omra sau rugăciuni la Mecca odată cu începerea Ramadanului, au anunțat autoritățile din Arabia Saudită, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Credincioşi purtând măşti de protecție au intrat în Marea Moschee în grupuri, marţi, 13 aprilie, în prima zi a lunii postului musulman, micul pelerinaj cunoscut sub numele de omra. Ministerul pentru hajj şi omra a anunţat la începutul lunii aprilie că „doar persoanele imunizate” la noul coronavirus vor avea voie să efectueze omra sau rugăciuni odată cu începerea Ramadanului.

Potrivit ministerului, trei categorii de persoane sunt considerate „imunizate”: cei care au primit două doze de vaccin, cei care au primit una de cel puţin 14 zile şi persoanele care s-au vindecat după ce au suferit de COVID-19.

Aceste reguli au fost instituite pentru a putea permite primirea în timpul Ramadanului a 50.000 de pelerini pentru omra şi 100.000 de credincioşi pe zi, relatează presa saudită.

Nu s-a specificat marţi dacă aceleaşi măsuri preventive, aplicate în contextul creşterii numărului de contaminări cu COVID-19 în regatul saudit, vor fi aplicate şi în cazul pelerinajului anual, hajj, programat să aibă loc mai târziu în cursul acestui an.

La ultimul hajj, ritual care a avut loc la sfârşitul lunii iulie 2020, doar aproximativ zece mii de credincioşi care locuiau în Arabia Saudită au reuşit să realizeze pelerinajul din cauza pandemiei, faţă de 2,5 milioane de participanţi din întreaga lume în 2019.


Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button