fbpx

video | Doar 30 de secunde pentru ca să-și umple buzunarul. O grupare și un fost poliţist, suspectați de comiterea mai multor furturi

O grupare infracțională, în frunte cu un polițist, este suspectată de comiterea mai multor jafuri pe teritoriul Republicii Moldova. Aceștia au cauzat prejudicii victimelor în sumă de aproximativ 700.000 de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suspecții au organizat și structurat activitatea grupării, unde fiecare membru avea rolul bine determinat: de organizator, instigator sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care erau atacate. Așadar, fostul colaborator al poliției era cel care camufla urmele infracţiunii.

Țintele erau casele de amanet, terminalele de plată, dar și domiciliile unor persoane fizice. Gruparea a comis furturi pe teritoriile municipiului Chișinău, Bălți, Edineț, Glodeni, Strășeni, Ialoveni, Călărași, Anenii Noi, Criuleni și Orhei.

Potrivit circumstanțelor cauzei, pentru spargerea unui terminal de plată,  făptuitorii aveau nevoie de aproximativ 30 de secunde, timp în care agenții de pază nu reușeau să intervină.

Procurorii PCCOCS şi ofițerii INI au acumulat probe ce demonstrează implicarea grupării în 17 cazuri de furt, jaf și tâlhărie.

Dacă instanța de judecată îi va recunoaște vinovați de comiterea infracțiunilor incriminate, învinuiții riscă pedeapsa de la 12 la 15 ani închisoare.

Articole asemănătoare

Back to top button