fbpx

video | Despre îndoieli și prejudecăți. Vino să vezi seria de filme „Privind în suflet – despre profesia de judecător” și să discuți cu experții din justiție

Ești student la drept și te gândești să devii judecător? Vrei să știi cum ajung judecătorii la decizia lor, cât de siguri sunt de deciziile lor sau dacă au vreodată îndoieli cu privire la un verdict? Vino să vezi seria de filme „Privind în suflet – despre profesia de judecător” și să discuți cu experții despre rolul îndoielii în procesul judiciar și prolemele etice cu care se confruntă judecătorii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Episoadele tematice, dedicate profesiei de judecător, vor fi proiectate în principalele centre universitare din nordul și sudul țării – Bălți și Cahul – în perioada 4-5 martie 2019.

Filmele vor fi urmate de discuții informale dintre participați și experți cu privire la dilemele profesionale ale magistraților, doza de subiectivism din deciziile judecătorești și chestiunile tehnice legate de procedurile judiciare și se vor desfășura la:

  1. Universitatea de Stat „Alecu Russo” din BălțiBiblioteca Științifică – 4 martie 2019, ora 12:30;
  2. Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Facultatea de Drept și Administrație Publică, sala de lectură „Grigore Vieru” – 5 martie 2019, ora 12:00.
Filmele sunt difuzate gratuit în cadrul proiectului „Promovarea statului de drept și consolidarea integrității în Republica Moldova” implementat de Centru de Resurse Juridice din Moldova și Expert Forum România și sprijinit financiar de Ambasada Olandei.

Articole asemănătoare

Back to top button