fbpx

video | Deputatul PAS care își ridică lunar salariul cash. Cum motivează acesta refuzul de a-și face card bancar?

Deputatul fracțiunii Partidului „Acțiune și Solidaritate” Dumitru Alaiba spune că își ridică lunar salariu cash, pentru că nu vrea să-și facă un card bancar. Motivul invocat de acesta este că nu ar avea încredere în banca comercială care deservește Parlamentul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Primesc cash salariu, pentru că nu vreau să mă duc la banca la care mă trimit ei. În sistemul nostru, toate instituțiile mână angajații dintr-o parte în alta fără dreptul ca fiecare persoană să aleagă banca la care să fie deservit. Eu am spus că nu vreau să merg acolo unde trimite secretariatul și merg în fiecare lună și îmi primesc banii cash”, a declarat Alaiba în marja ședinței de astăzi a Legislativului.

Video: unimedia.info

Deputaţii moldoveni primesc în acest an salarii cu 4182 de lei mai mult decât în 2019, leafa ajungând la 18.122 de lei. Autorul respectivului amendament la legea privind Bugetul de Stat este democratul Vladimir Cebotari, care a argumentat necesitatea acestuia prin „corectarea unei greșeli” din lege, care a făcut ca salariile deputaților și ale angajaților Parlamentului să fie „disproporționat de mici” în comparație cu ale funcționarilor din Guvern.

În scurt timp după ce presa a mediatizat subiectul, deputații PSRM au anunțat că vor înregistra o inițiativă privind anularea majorării, care îi va viza, însă, doar pe legislatori, nu și pe angajații Parlamentului.

Articole asemănătoare

Back to top button