fbpx

video | Deputații Parlamentului s-au întrunit astăzi în ședința plenară: Ce decizii au fost luate?

Deputații Parlamentului s-au întrunit astăzi în ședința plenară. Cei prezenți au fost doar din partea PSRM și Blocul ACUM, dar și cei șase polițiști care au fost suspendați după ce au spus public că susțin Guvernul Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În debutul ședinței, cu o declarație a venit Andrei Năstase.

„Ieri un grup de angajați ai MAI au declarat public că susțin Guvernul Sandu. Astăzi, sfidând Constituția, angajații Fulger au tăbărât la secția NR.6, unde își desfășurau activitatea acești bravi polițiști. Asistăm la un puch pus la cale de vechea conducere, Pînzari și Jizdan, la care participă Plahotniuc. Situația este explozivă. Fac, din nou, apel la calm. Ordon tuturor forțelor să nu se antreneze în aceste acțiuni puchiste. Fac un apel către ambasadele acreditate la Chișinău să ia act de aceste situații. Toți polițiștii știu că căpeteniile lor vor răspunde în fața legi. Eliberați-vă!”, a spus Năstase.

Ședința a continuat cu analizarea subiectelor de pe ordinea de zi și votarea deciziilor referitoare la: Proiectul de hotărâre privind înființarea comisiilor permanente ale Parlamentului și componența lor numerică; Proiectul de hotărâre privind aprobarea componenței nominale a comisiilor permanente ale Parlamentului; Proiectul de hotărâre privind componența nominală a delegației Republicii Moldova de legislatura a X-a la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Așadar, în cadrul ședinței deputații au format astăzi comisiile permanente ale Legislativului și au ales conducătorii noilor structuri. Astfel, Parlamentul va avea 11 comisii permanente. Conducerea a patru comisii este a deputaților din Blocul ACUM, în timp ce altele trei vor fi conduse de Partidului Socialiștilor. Conducerea a trei comisii va fi a democraților, iar alta a Partidului Șor.

Articole asemănătoare

Back to top button