fbpx

video | Cum să obții medicamentele gratuite? CNAM a lansat un spot informativ pentru populație

Compania Națională de Asigurări din Moldova a elaborat un ghid video în care prezintă paşii ce trebuie urmaţi pentru a primi medicamente gratuite și cine sunt beneficiarii acestor preparate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prescrierea medicamentelor compensate se efectuează de către medicii de familie, neurologi, psihiatri, endocrinologi şi pediatri ai prestatorilor de servicii medico-sanitare, contractaţi de către CNAM, indiferent de forma juridică de organizare. La prezentarea reţetei pentru medicamentele compensate, în mod obligatoriu farmacistul va propune pacientului medicamentul oferit gratis.

Dacă la momentul solicitării medicamentul gratuit lipseşte în farmacie, acesta urmează să fie pus la dispoziţia pacientului în termen de 72 de ore de la adresare. De asemenea, farmaciile, prestatorii de servicii medicale sunt obligaţi să plaseze la loc vizibil lista medicamentelor oferite gratis în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Ghidul video a fost produs în limbile română şi rusă şi este plasat pe pagina web şi cea de Facebook a CNAM, în spaţiul online. Acesta va fi difuzat şi pe ecranele amplasate în instituţiile medicale.

Amintim că din 1 februarie cetăţenii beneficiază de cel puţin un medicament gratuit din lista celor compensate. Aceste preparate sunt destinate tratamentului celor mai frecvente maladii.

Articole asemănătoare

Back to top button