fbpx

video | Cum a evoluat numărul de cazuri de coronavirus în întreaga lume pe parcursul lunii martie? Patru țări „s-au întrecut” pentru locul întâi

Pandemia de coronavirus „este vinovată” pentru panica creată la nivel global. Oamenii sunt obligați să stea acasă, întreprinderile sunt închise, economia este blocată – toate acestea deoarece cifrele ce indică numărul de îmbolnăviri a crescut nemaipomenit de repede într-un timp scurt.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Worldometers.info a publicat un clip în care a fost analizată evoluția datelor din luna martie curent. Astfel, în a doua zi a lunii, „regină” în clasament era China, înregistrând un număr de aproximativ 80.100 de îmbolnăviri. Aceasta era urmată de Coreea de Sud, cu 4891 de cazuri și Italia, cu 2107.

Pe 15 martie, lucrurile s-au schimbat puțin: locul doi îi revenea Italiei, care avea confirmate peste 25.200 de cazuri de infecție, iar a treia cea mai afectată țară era Iranul, cu peste 14.100 de îmbolnăviri.

În perioada cu 17-20 martie, statul american a urcat trei poziții în top, depășind Germania, Franța și Coreea de Sud. Din acel moment, șase zile a durat până când SUA a ajuns pe primul loc, având confirmate peste 89.000 de cazuri de infecție cu COVID-19.

Sfârșitul lui martie a accelerat nemaipomenit de mult creșterea numărului de bolnavi, în special în Statele Unite ale Americii, Italia, Spania și Germania. La începutul lunii aprilie sunt deja înregistrate peste un milion de îmbolnăviri al nivel global, iar America rămâne a fi cea mai afectată țară.

Articole asemănătoare

Back to top button