fbpx

video | Cu aer condiționat, rampe de acces și echipamente video și audio. 31 de autobuze noi vor circula în curând pe străzile capitalei

Parcul Urban de Autobuze va fi dotat cu 31 de autobuze noi. Acestea au 12 metri lungime și trei uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, unitățile dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video și patru geamuri de aerisire. Prezența noilor unități de transport pe străzile Chișinăului este posibilă datorită unei licitații organizată de Primărie, care s-a încheiat cu desemnarea unui câștigător.

Astfel, dealer-ul oficial în Republica Moldova al uzinei turcești de producere a autobuzelor „ISUZU”, „Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri” LTD, va fi cel care va asigura capitala cu transport nou și modern.

„Zilnic, 400.000 de oameni circulă cu transportul public, iar acești călători merită să se deplaseze în confort și siguranță și nu în autobuze vechi de 17 ani”, a subliniat Ruslan Codreanu la ședința serviciilor Primăriei.

La evaluarea ofertelor, s-a ținut cont de parametrii tehnici și prețul unităților de transport. Noile autobuze sunt de model „ISUZU Cityport”, standard Euro 6, vor costa 80 de milioane de lei, bani din bugetul municipal. Același model de autobuze au fost achiziționat anul trecut de primăriile orașelor Constanța, Iași și Sibiu din România.

Amintim că ultimele autobuze de model „MAN” au fost achiziționate în anul 2006. În prezent, întreprinderea dispune de 95 de unități de transport, care sunt distribuite pe 22 de rute. Majoritatea dintre acestea au termenul de utilizare depășit, și circa 35 de unități se defectează zilnic. Pentru reparația și întreținerea materialului rulant, anual se cheltuie circa 15 milioane de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button